понедельник, 9 сентября 2024 г.

"Джерело" вшановує І.Котляревського

 «Будеш, батьку, панувати,

Поки живуть люди,

Поки сонце з неба сяє,

Тебе не забудуть.»

Т.Г.Шевченко



У цьому році 9 вересня українська спільнота відзначає ювілейну дату, 255 річчя з дня народження, видатного українського письменника, класика нової української літератури, громадського діяча, Івана Петровича Котляревського,

який започаткував новий етап формування української літературної мови. 

Освітяни школи-інтернату «Джерело» активно долучилися допросвітницької роботи серед школярів навчального закладу.


Булопроведено ряд позакласних заходів, які звернули увагу учнів на непересічну постать класика української літератури та видатного українського письменника. Учні здійснили віртуальну екскурсію до музею, де мешкав І.П. Котляревський у м. Полтава,

розглянули змістовні презентації, переглянули цікаві науково-популярні фільми про життя і творчість письменника.





Автор: Перегуда С.В.

вторник, 3 сентября 2024 г.

Свято Першого дзвоника у "Джерелі"

 

Нескорене “Джерело” крокує у новий навчальний рік

Учні школи-інтернату «Джерело» швидко адаптуються до викликів сьогодення.


Ось уже другий рік поспіль здобувачі освіти зустрічають День знань у неформальній обстановці: поза стінами рідної школи.

Цьогоріч у палаці культури “Титан” у цілковитій безпеці та доброзичливості відбулася вереснева зустріч вихованців з педагогами, батьками, однолітками. Відчувалось емоційне піднесення всіх присутніх, їх щирість, радість від зустрічі.


Особисте спілкування учнів з вчителями та однокласниками сприяє покращенню ментального здоров’я, нівелюванню наслідків стресових ситуацій, надає заряд на новий навчальний рік. Адже для дітей були запропоновані різноманітні культурно-розважальні новації та релакс-хвилинки.

Тож, ми схиляємось перед силою духу як дітей, так і дорослих, які у будь-яких складних умовах реальності продовжують випромінювати оптимізм та енергію.

Ми - вільні, незламні, відкриті українці!


Автор: Флюр Юлія