понедельник, 13 мая 2024 г.

“Джерело” - надійний шанувальник творчості Панаса Мирного

 “Джерело” - надійний шанувальник творчості Панаса Мирного

 Напередодні 175 річниці від дня народження Панаса Яковича Рудченка (Мирного) освітяни школи-інтернату провели серію онлайн уроків, діалогів, письмових інформаційних меседжів про відомого українського митця. Для кращого засвоєння життєвого і творчого шляху, вчителі української мови та літератури зробили акцент на геніальні слова прозаїка і драматурга Панаса Мирного: “Ні не хочу тієї слави, їй-Богу, не хочу. Вся моя славо - Україна”. 


Цей патріотичний вислів став яскравим епіграфом в творах та переказах старшокласників нашого закладу про відомого письменника. 

Учні 5-8 класів реалізували свої знання та вміння при написанні дистанційного міні-диктанту “Панас Мирний - патріот України”. 


Вихованцям з порушеннями слуху було запропоноване творче списування (деформований текст) з подальшим коментуванням міміко-жестикуляторною мовою. Ключовою фразою цього тексту став вислів: “Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку народ складає своє давнє життя і свої сподівання, розум, досвід, почування”, який учні вивчили і захоплено декламували. 

Сподіваємось, що невмируща спадщина великого українського письменника Панаса Мирного стане дороговказом у подоланні труднощів та негараздів нашого життя. 


Автор Шокарєва О

Комментариев нет:

Отправить комментарий