четверг, 18 февраля 2016 г.

Видатний український поет і громадський діяч Павло Тичина

    27 cічня вся українська спільнота святкувала 125 років з дня народження видатного українського поета та  громадського діяча свого часу Павла Григоровича Тичини.
     Павло  Григорович  зробив  вагомий внесок в розвиток української літератури. Як поет, філолог і , навіть державний діяч ( з 1943 по  1948 роки - був міністром освіти України) він закріплює в українській літературі  засади народності, самобутності, індивідуальності.
За трагічною напруженістю, емоційністю й філософічністю творчість П. Г. Тичини зіставляють із творчістю реформатора англійської поетичної мови Томаса С. Еліота, лауреата Нобелівської премії (1948 р.). Серед композиторів і художників йому були духовно близькими Ліст, Берліоз, Римський-Корсаков, Микалоюс Чурльоніс та Мартирос Сар'ян.
   Павло Тичина виявив себе одним із найосвіченіших  письменників, чия ерудиція охоплювала суміжні з літературою види мистецтва музику і живопис.

    В нашій школі теж вшанували пам'ять великого  митця. В день його народження був проведений творчий вечір поета,  на якому звучали вірші з відомого збірника «Сонячні кларнети». Старшокласники оформили стенд з інформацією про життя і творчість Тичини. Також учні пригадали сторінки його життя на класних годинах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий