среда, 29 сентября 2021 г.

                      180-річчя М.П.  Драгоманова у "Джерелі".

        30 вересня виповнилося 180 років з дня народження видатного   діяча України Михайла Петровича Драгоманова.

     Педагог, громадський і політичний діяч, публіцист, видавець, вчений-історик, філософ, політолог, економіст і фольклорист- все це про Михайла Петровича. Тому з цієї нагоди задля вшанування пам’яті цієї виняткової постаті в Запорізькій школі-інтернаті було проведено низку культурно-просвітницьких заходів. Усі вони пронизані метою більше познайомити учнів школи з видатним діячем України, відкрити його незвичайну багатогранність інтересів.

     Педагоги «Джерела» разом з дітьми опрацьовували відеоматеріали , впорядковані за тематичними розділами: «Біографія», «Про творчість М.П. Драгоманова ,»Твори», «Музеї»,  «Фото. Відео», «Бібліографія», переглядали веб-списки, присвячені                         М Драгоманову : його діяльності як освітянина, критика, публіциста, історика, громадського діяча, його внеску в культурне та суспільне життя України, відкривали для себе величезну постать як теоретика й практика освітянської справи. Активними оповідачами    «Про бібліографічні розвідки педагогічних праць М .П. Драгоманова» були учні 8-9 класів. Також  незабутнє враження подарувала дітям  віртуальна екскурсія до музею історії НПУ імені Драгоманова.

   Усі ці заходи, проведені у «Джерелі», допоможуть вихованцям зрозуміти і усвідомити неоціненний вклад оригінального мислителя в культурне та суспільне життя України. Адже, нові покоління не можуть і не повинні бути байдужими до своїх великих попередників, тих подвижників розуму , які в неймовірно важких умовах торували шлях у нашу добу.

  Нехай голос М.П. Драгоманова не стихає над Україною і світом! Завжди прислухаймося до нього!

                                              Автор: Коваль Р.О.

                                              Рецензент: Засоріна О.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий