пятница, 8 марта 2024 г.

 Великому Кобзарю – 210 років

9 березня вся українська світова спільнота вшановує пам’ять з приводу 210 річниці від народження Великого Кобзаря.
День народження Т. Г. Шевченка – це особлива дата для нас-українців.
Світова громадськість називає його нашим пророком, українським генієм і незламним Кобзарем. Поетичні рядки Тараса були актуальні не лише за його життя, але й в наш складний воєнний час залишаються вони бойовим гаслом для кожного українця, незалежно від того, де він знаходиться. Незламні слова Шевченка звучать на полі бою, в лікарнях, школах, на заводах, в потягах, літаках і, навіть, у дипломатичних виступах сучасних політиків.
Колектив КЗ «ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР теж приєднався до цієї патріотичної акції. Вчителями та вихователями закладу було проведено ряд тематичних уроків, бесід, літературних конкурсів, віртуальних екскурсій, виставок та виховних заходів, а саме: «Світова велич Шевченка» (11а кл.), «Вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка» (7а, 10 г кл.), «210 років з дня народження Т.Г. Шевченка» ( 6 г, 10 а кл.), «Що ти знаєш про Кобзаря?» (9 б кл.), «Великому Кобзарю-210 років! ( 6а, 6д, 8а кл.), «День народження Кобзаря» (8в кл.).
В день народження українського Генія на думку спадають слова письменника О. Гончара: «Світова слава Шевченкова зpостає й шиpиться pазом зі славою його наpоду, pазом із зpостанням pолі й пpестижу нової, вільної Укpаїни...»










Комментариев нет:

Отправить комментарий