четверг, 9 мая 2024 г.

День Європи у "Джерелі"

 «Джерело» долучається до святкування Дня Європи

Цьогоріч День Європи в Україні – особливий. 9 травня ми згадуємо про історію європейської інтеграції та, як народи, що свого часу ворогували, зуміли об’єднатися заради спільного майбутнього.

До відзначення цього Дня, незважаючи на воєнний час, вирішили долучитися також і педагоги школи-інтернату «Джерело» разом зі своїми вихованцями.

Напередодні святкування Дня Європи з метою ознайомлення дітей з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями, можливістю долучитися до європейських цінностей, у закладі  проводилися тематичні виховні заходи, класні години, вікторини «Вікно у світ європейської культури», «Видатні люди Європи», «Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти», «I explore Europe», «Європа – спільний дім» тощо.

Лейтмотивом усіх проведених нашими вчителями заходів стала теза, українці вже довели власною боротьбою проти російських окупантів свою європейську ідентичність. І те, що сьогодні ми святкуємо День Європи разом з ЄС, дуже важливо.

Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями. Дедалі більше наш народ інтегрується в європейський простір, а отже прагне якнайшвидше повернутись назад в європейську родину, реінтегруватись у культурний та ціннісний вимір Євросоюзу. 

День Європи набуває особливого значення, адже для українців він є, зокрема, символом боротьби за свободу та європейське майбутнє.





автор: Стешенко І.М.

Рецензент: Сапальова Н.Г.



Комментариев нет:

Отправить комментарий