пятница, 28 ноября 2014 г.

Виклики нового часу

Двадцять перше століття кидає виклик усьому, що нас оточує. Стрімко міняється техніка і технології, і щоб встигнути за запаморочливими новинками, щоб не відчути себе викинутими за борт сучасного життя, треба постійно вчитися. Навчання стає категорією, яка супроводжує людину протягом усього її життя. Тож, щоб навчити учнів, сформувати всебічно розвинену особистість в школі-інтернаті «Джерело» практикують місячники духовного здоров’я вихованців.
В українського народу є багато радісних свят, які відповідають його потребам, стану душі, характеру, традиціям. Але з’являються й інші свята, які починають входити в наше життя – це свята, місячники української духовності. Такі заходи здружують дитячі колективи, згуртовують, об’єднують однодумців. Діти тягнуться до краси, до цікавої роботи, де б можна було чогось навчитися, щось показати, утвердитися в колі своїх однодумців як особистість.
Свято духовного здоров’я принесло дітям навчального закладу не лише цікаву інформацію, а й проводилось на високому естетичному та художньому рівнях, мало великий вплив на смаки та уподобання дітей.
Протягом місяця діти допомагали добирати матеріал, читали додаткову літературу в бібліотеці, шукали і записували вірші. Тобто йшла велика пошукова і творча робота, яку діти виконували із задоволенням і тим самим збагачували свої знання, розвивали уміння працювати з додатковою літературою, творчо мислили, духовно збагачувались.
До проведення місячника долучались старшокласники та учні середніх класів. старшокласники – ведучі, учні середніх класів читають вірші. Співають, здійснюють інсценізацію літературних творів.
Сценарій місячника передбачав звернення до історії українського народу, бо в ній відбита мудрість віків і пам’ять тисячоліть, неосяжна дума народу – його мудрість, щедрість, радощі і печалі. Його безсмертя.
Протягом місяця у дітей спостерігався стійкий інтерес до художнього слова, систематично долучаючи їх до великих цінностей духовної культури. Виховання учнів засобами художнього слова здійснювалась не тільки на уроках, а й у процесі найрізноманітніших позакласних заходів.
Завдяки місячнику духовного здоров’я, який пройшов у нашій школі, учні переконались, що навчання – це здебільшого приємність. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий