понедельник, 3 ноября 2014 г.

I тур олімпід

         Шкільні олімпіади мають уже тривалу історію, виникли традиції, напрацьовано досвід.
Нематеріальні форми мотивації школярів до навчання на високому науковому рівні є важливим чинником їхньої майбутньої успішної соціалізації. Сам факт олімпіади вже на першому турі, на шкільному етапі створює атмосферу свята та значущості події. Монотонне шкільне життя на кілька днів починає вирувати: міняється розклад занять, скасовуються окремі уроки, учні відпускаються з уроків для участі в олімпіаді, «відмінники» гордо розходяться по класах, де проводяться тури з вибраних ними предметів, «двієчники» заздрісно посміюються над ними, думаючи про втрачену можливість і випрошуючи дозвіл брати участь у конкурсі. У ці дні у школі панує святкова метушня. Кожний школяр, який бере участь в олімпіаді, мріє про перемогу. Саме атмосферу інтелектуального свята й повинні відчути та запам'ятати діти. Тому головний принцип олімпіади - не перемогти, а брати участь.

Жовтень поточного року відкрив в нашому закладі перший тур олімпіад та конкурсів, спрямованих на пошуки талановитих, обдарованих учнів. Згідно з річним планом роботи школи на 2014-2015н.р. в школі було проведено олімпіади з таких предметів: українська мова та література, математика, історія, фізика, англійська мова, основи інформатики, біологія, хімія, російська мова.
 З 2 по 8 жовтня – І тур шкільних предметних олімпіад.
 13 жовтня - всеукраїнська олімпіада з української мови «Олімпус» (осіння сесія).
 15 жовтня – І етап міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г.Шевченка.
 17 жовтня – всеукраїнська олімпіада з англійської мови «Олімпус» (осіння сесія).
Кожен вчитель-предметник склав завдання та визначив систему оцінювання. Оскільки олімпіади проводились у жовтні, то завдання для їх проведення були зорієнтовані на програмовий матеріал попередніх років. Всі завдання були затверджені комісією з організації І туру предметних олімпіад.
В предметних олімпіадах І туру взяли участь 133 здібних учнів середньої та старшої ланки нашої школи 5-10 класів, які мають високий рівень знань та бажання брати участь у олімпіадах.
За результатами олімпіад з кожного предмету вчителі склали звіти. Було визнано переможціями таких учнів: Колосок Ксенію (7-Б клас), Поспєлову Анастасію (8-Б клас), Зуба Богдана (9-Б клас), Вандрашека Сергія (7-А клас), Сінько Дарину (8-Б клас), Альошкіну Анастасію (8-Б кдас), Капустіна Нестора (8-Б клас), Шатохіна Ростислава (6 клас), Кутрову Марію (8-Б клас), Васильєву Наталію (7-Б клас), Картавенка Д. (7-А клас), Савченко М. (5-В клас), Блоху Анастасію (5-В клас), Ярьоменка А. (8-Б клас). Було затверджено рішення журі шкільних олімпіад щодо направлення переможців предметних олімпіад І туру для участі у ІІ турі Всеукраїнських предметних олімпіад.

Переможців буде урочисто нагороджено грамотами І ступеню на загальношкільній лінійці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий