вторник, 4 октября 2016 г.

Михайло Сергійович Грушевський –
перший Президент української Народної Республіки.

З  метою виховання у підростаючого покоління патріотизму та  поваги до видатних діячів нашої держави 28 вересня у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» відбувся урочистий захід, присвячений вшануванню пам’яті М.С.Грушевського (150 років з дня народження) . 
Учні 7-12 класів зібралися, щоб пригадати життєвий шлях та вагомий внесок в розвиток нашої суверенної держави Михайла Сергійовича Грушевського – першого Президента української Народної Республіки. Вони провели екскурс до його наукової та суспільно-політичної діяльності.
Слухачі дізналися, що Михайло Сергійович – це видатний історик, визначний державний і громадсько-політичний діяч, літературознавець, письменник, публіцист, організатор української науки, академік Всеукраїнської академії наук і Академії наук СРСР.
 Особливу увагу було звернено на створення М.С. Грушевським багатотомної історичної монографії “Історія України-Руси”, фундаментальної праці, яку він вважав справою честі свого покоління і трудився над нею упродовж більшої частини свого життя. Ця  десятитомна  монографія  охоплює  історію земель сучасної України від її появи як держави «Київська Русь» до середини XVII ст.
Учні також ознайомились з політичною діяльністю  Грушевського, пригадали,  що з березня 1917-го він був головою Української Центральної Ради, головним ідейним натхненником українського національного руху. Під його авторством було видано ряд головних політичних документів. У статтях “Якої ми хочемо автономії і федерації”, “Хто такі українці і чого вони хочуть”, “Українська самостійність і її історична необхідність” політик обґрунтував стратегію досягнення державної незалежності України.
Закінчуючи загальношкільний захід школярі дійшли висновку, що в нашій державі Україні є багато видатних особистостей, якими ми пишаємося завжди і пам'ять про них  ніколи не згасне.
Підготували даний захід вчитель історії Васильєва Т.С. (інформаційні матеріали) та вчитель правознавства Флюр Ю.О.(презентація).



Комментариев нет:

Отправить комментарий