воскресенье, 5 марта 2017 г.

До річниці від дня народження Лесі Українки у КЗ ЗСЗШІ "Джерело"

Українська лілея

Ні! Я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає.

Поезія Лесі Українки - це вогонь палкої любові до людей, до неньки-України. Вогонь Прометея, який здатний запалити  в людських душах те найсокровенніше, що робить людину Людиною. Тому саме в річницю дня народження "Дочки Прометея", в кожному класі школи-інтернату  «Джерело» було запалено вогники невмирущого слова української зіроньки.  Віршами поетеси, творами-роздумами про її творчість, ілюстраціями до поезій  возвеличували учні нашого закладу невмируще слово Лесі Українки.
 А учні старших класів мали змогу презентувати  молодшим школярам  власні електронні довідники біографії української Музи. В аудиторії шкільної бібліотеки була відкрита виставка книжок та учнівських творів, за допомогою бібліотекаря Котій І.М. школярі мали змогу здійснити віртуальні подорожі за творами поетеси.

Не можна осягнути неосяжне, але доторкнутися до прекрасного, сповнити своє серце любов’ю, мужністю життєвого досвіду найкращих можливо, мабуть, у цьому і полягає сенс життя кожного. Тому гаслом днів творчості Лесі Українки для учнів нашого закладу стали слова:

Навчи  нас  народ  свій  любити  і мову його.
   Навчи нас у кожній  людині щось гарне шукати.
   Ми станемо вищими, Лесю, від слова твого.
   Від пісні твоєї , яку нам судилось співати.

   

 Конограй Ірина Володимирівна
Рекомендовано на блог МО вчителів історико-гуманітарного циклу

Рецензент: Засоріна О.В.





Комментариев нет:

Отправить комментарий