среда, 3 мая 2017 г.

Кожен має право знати свої права!

Знати закони – означає сприймати
не їх слова, а їх зміст.
Юстиніан



28 квітня учні 9-А та 9-Б класів, разом із вчителем правознавства Флюр Ю.О., відвідали мандрівну експозицію  «Кожен має право знати свої права». Головною метою заходу було формування в молодого покоління свідомої й активної громадянської позиції та  правової свідомості. Цей правоосвітній захід відбувався за сприяння Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні  юстиції у Запорізької області та регіонального науково-методичного центру «Освіта  та громадянське суспільство» на базі  КЗ «ЗОІППО» ЗОР.
Екскурсію, яка містилась на 20 стендах пересувної експозиції, проводила студент-правник першого курсу КПУ  Зелєнова Вікторія. Вона привернула увагу до актуальних проблем щодо прав людини в Україні та запросила школярів до діалогу для обговорення таких тем:
-про походження прав людини;
-людську гідність;
-основні ознаки прав людини;
-заборону дискримінації;
-критерії правомірності обмежень прав людини;
-демократію;
-правову державу та зміст стандартів окремих прав та свобод.
Права людини — це природні, невід'ємні, універсальні й об'єктивні права, які виражають реальні можливості особистості користуватися благами для задоволення своїх потреб і законних інтересів. Держава не дарує людині її права, а закріплює їх у своїх законах. По мірі розвитку суспільства, права людини набувають характер свобод, справедливості, рівності і можливої поведінки людей.

Юлія Флюр, вчитель історії та права.

Комментариев нет:

Отправить комментарий