четверг, 26 апреля 2018 г.

Учні "Джерела" на Всеукраїнському правововому диктанті-2018: навчити громадян користуватися своїми правами.


На жаль,  сьогодні існує проблема відсутності у громадян належних знань про свої права та механізми їх захисту.
Як показали нещодавні дослідження, які проводила міжнародна організація щодо рівня доступу громадян до правосуддя, близько 93% громадян України не звертаються до органів державної влади, якщо у них виникають певні юридичні проблеми у житті. Тому існує нагальна потреба у запровадженні подібних право-просвітницьких проектів. 

26 квітня старшокласники та педагоги «Джерела» долучилися до  суспільно-важливого соціального проекту - «Всеукраїнського правового диктанту».  Диктант був доступний в он-лайн режимі  у вигляді анкетування з викладенням ситуаційних завдань (50 питань в 5 сферах права). Кожен учень мав можливість  відповісти на прості запитання  та  визначити свій юридичний рівень грамотності як громадянина. Тестування допоможе учнівській молоді отримати особисту карту правового здоров’я і  можливість у майбутньому краще орієнтуватись у подібних право-просвітницьких кампаніях.

Кожен учасник правового диктанту особисто отримує відповідний сертифікат про участь та персональну карту правового здоров’я.
Якщо громадяни будуть більше знати про свої права, то вони більше будуть їх захищати!



Автор: Флюр Ю.О.,
учитель права,
Рекомендовано на блог МО
історико-гуманітарних дисциплін
Рецензент: Засоріна О.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий