суббота, 19 марта 2016 г.

Тиждень слов’янських мов


       Насиченим і цікавим бут тиждень словянських мов, який проводило МО вчителів історико-гуманітарних  дисциплін. Нашим учням випала нагода продемонструвати   повагу до всіх словянських мов і любов до своєї рідної  ,  української, - особливо! У царині цього заходу пригадали нашу незламну Лесю Українку . В день її народження переглянули фільми за її творами, написали диктанти  з текстами, присвяченими творчості поетеси. Учні 5 - 7 класів прийняли участь в конкурсі найкращого читця творів Лесі, а девятикласники провели дослідницько-пошукову роботу за біографією письменниці і підготували презентацію. 

   Ні один школяр не залишився байдужим і під час Шевченківських днів. Учні старшої ланки написали перекази за тематикою, що присвячена творчості великого Кобзаря. Учні 5 – 8 класів прийняли участь у виставці  «Життя та творчість Тараса Григоровича Шевченка». В день його народження переглянули фільм про його нелегкий життєвий шлях. У 5-6 класах звучала поезія Тараса ( під час конкурсу «Наш Кобзар») , а учні 8-9 класів позмагалися за звання «Найкращого знавця творчості Т.Г. Шевченка» у конкурсі «Юний літературознавець».

  Цікаві і глибоко патріотичні уроки з української літератури провела вчитель-мовознавець Шокарєва О.Є. Вона запалила у душах своїх учнів любов до слов’янської  культури і гордість за нашу рідну українську мову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий