пятница, 5 октября 2018 г.



 Вшанування  памяті видатного французького письменника, просвітителя і філософа Дені Дідро у «Джерелі»

05 жовтня 2018 р. вчитель історії Васильєва Т.С разом з учнями 9-12 класів з метою виховання  поваги до історичних особистостей минулого в комунальному закладі «Запорізька спеціальна школа-інтернат «Джерело» Запорізької обласної ради відзначили 305 років від дня народження французького письменника, просвітителя і філософа Дені Дідро (1713-1784).
Учні ознайомилися з біографією відомого французького письменника і драматурга, дізналися багато цікавого про його особисте життя. Особливо старшокласників зацікавили основні ідеї і погляди на державу та релігію великого французького просвітителя, філософа-матеріаліста, засновника і редактора першої «Енциклопедії», над якою Д. Дідро працював протягом 20 років.
       У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літературних творів Д. Дідро, яка привернула до себе увагу школярів. Усі бажаючі  мали змогу прочитати найвідоміші його твори – «Черниця», «Жак-фаталіст і його хазяїн», «Нескромні скарби», які увійшли у скарбницю світової літератури і не втратили актуальності до наших днів.

Автор статті: Васильєва Т.С.
Рецензент: Засоріна О.В.

1 комментарий:

  1. Незаперечна істина, краса, мудрість відображені в геніальних творіннях Дідро, які актуальні і в сучасному просторі!!!

    ОтветитьУдалить