понедельник, 5 ноября 2018 г.


                «Джерело» - активний учасник майстер-класів

31 жовтня 2018 року вчитель історії Васильєва Т. С. відвідала майстер-клас з теми «Підготовка до практичних занять з історії в старших класах як засіб розвитку самоосвітньої компетентності вчителя та учнів», який відбувся на базі  Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Метою майстер-класу було створення моделі уроку, що забезпечує виконання  пріоритетних завдань сучасної української школи та  громадянської освіти. Саме практичні заняття дозволяють максимально активізувати мисленнєву діяльність учнів,  розвивати метапредметні  вміння, навички, творчі здібності та формувати у молоді громадянську компетентність в умовах полікультурного середовища.
Програма майстер-класу була дуже насичена, цікава та актуальна. Вона  дала можливість присутнім глибоко усвідомити  необхідність практичних занять з історії, бо саме вони дають можливість розвивати аналітико-синтетичні здібності учнів. Усвідомлення ними міжпредметних зв’язків максимально  підвищує рівень сприймання  не тільки історичного матеріалу, але й  знань з інших предметів та вчить використовувати їх на практиці. А головною тут виступає саме самоосвітня компетентність учителя, який є організатором та керівником практичного заняття, що робить його актуальним для самоосвітнього розвитку не лише учня, але й вчителя.
Робота практичного блоку була розподілена на групові тренінги. Васильєва Т.С. прийняли активну участь у груповому тренінгові «Історики» та диспутах з групами «Статисти», «Правознавці», «Журналісти».
Автор статті: Васильєва Т.С.
Рецензент: Засоріна О.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий