пятница, 30 ноября 2018 г.




        Розумники й розумниці у «Джерелі»
                                                                                        Звичаї, а також мова-   
                                                                                           це ті найміцніші елементи,
                                                                                                     що об’єднують окремих      людей
                                                                                                          в один народ, в одну націю.
Олекса Воропай

   У рамках Марафону духовного здоров’я у школі-інтернаті «Джерело» проведено цілу низку заходів: конкурси, виставки, години спілкування, тематичні уроки про скарби українського слова під девізом «Говори українською». Школярі мали змогу поринути у чарівний світ української мови, познайомитися з традиціями, обрядами українців, вшанувати пам’ять видатних українських поетів, письменників.
  26 листопада учитель української мови  та літератури Засоріна О. В. провела у 7 класі виховну годину на тему: «Звичаї та традиції в Україні». Учні дізналися дуже багато нового, цікавого про національні обряди, про магічну силу вишитого одягу, про хату-берегиню роду, заспівали українських пісень, почастувалися варениками.
  27 листопада в 11 класі учителем Засоріною О. В. був проведений літературний конкурс- ток-шоу «Розумники й розумниці». Випускники продемонстрували гарні знання з української та світової літератури, ерудицію, кмітливість. Найрозумнішими були такі учні: Осипчук Лілія, Дебелий Владислав, Картавенко Дарина, Ємельянов Василь, Свиридюк Дар’я.
  28 листопада учитель Засоріна О. В. провела інтелектуальну мовознавчу гру « Я люблю Україну», у якій взяли участь дві команди семикласників «Сині» та «Жовті». Гра складалася з 6 раундів: «Народ скаже, як зав’яже», «Прямо чи влучно», «Без верби і калини нема України», «Муки творчості», «Пісня-душа народу», «Відомі українці». Метою конкурсу було: донести до учнів красу і багатство української мови, виховувати патріотизм, доброту, любов до фольклору, української пісні, звичаїв, традицій, повагу до культурної спадщини. Обидві команди довели свої знання фольклору, традицій, звичаїв, української мови, але перемогу в нелегкій боротьбі отримали «Сині», бо вони виявилися більш кмітливими, більш ерудованими.
Закінчилися конкурси нагородженням переможців.

                                                Автор статті: Засоріна О.В.
                                                Рецензент: Засоріна О.В.
    


Комментариев нет:

Отправить комментарий