пятница, 9 ноября 2018 г.


     
            9 листопада в школі- інтернаті «Джерело»  лунали акорди  урочистих заходів, присвячених Дню української  писемності та мови. Тут було і написання Всеукраїнського радіодиктанту  національної єдності , і випуск літературно-мовних стіннівок, і проведення цікавих мовознавчих  турнірів .
       Вчителі  та учні освітнього закладу, залучаючись до тематичних  мовних аукціонів , одягнули свої  улюблені вишиванки та квітучі віночки, як прояв любові до своєї неньки- України.  
           Продовжуючи традиції минулих років,  педагоги-«Джерела»  проводили  різноманітні святкові  дійства , присвячені рідному слову , вшановуючи пам’ять  преподобного Нестора-літописця, письменника- агіографа та відзначали  найкращих популяризаторів  українського слова. Об  11 годині ранку учні  та педагоги, працівники школи розпочали   написання загальношкільного  радіодиктанту  національної єдності, в якому  приймали активну участь учні 4-12 класів. 
        Хочеться відзначити ,що напередодні Дня української писемності та мови,  фаворити всього українського, (учні 5-Г та 5-В класів)   провели черговий марафон з  мовознавства- «Мово рідна, ти як море». Педагоги разом з учнями  проводили тренінги, диспути , подорожували  до джерел рідної культури з теми «До українського слова торкаюсь душею». Епілогом подорожі  був «ліс казок»,  «стежки  загадок»,  «річечка приказок та прислів’їв» . А в пролозі-  всі охочі з натхненням та піднесеним патріотизмом відпочивали на «галявині з віршів та пісень про рідну мову». 
     Можна з впевненістю сказати, що у школі-інтернаті в цей день панувала емоційно-піднесена атмосфера мовленнєвої культури. Сподіваємось,  що наразі кожний здобувач освіти «Джерела»  зможе  створити в своїй душі світлину , у якій зберігається  найцінніший скарб- українська  мова, а   на скрижалях дитячих сердець закарбуються  славнозвісні слова « Писемність та мова-жива плоть, яка створювалась мільйонами поколінь».                                                  
                                                                                Автор статті: Коваль Р.О.
                                                                                Рецензент:   Засоріна О.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий