четверг, 19 ноября 2020 г.

 До 75-річчя з дня заснування  ООН.

Всесвітній день дитини у «Джерелі»

Щороку 20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Це свято запроваджено Генеральною Асамблеєю Організації об’єднаних націй. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про права дитини. Україна ратифікувала зазначену Конвенцію у 1991 році.

Саме ООН закликала світову спільноту до взаєморозуміння і братерства, до дій від імені дітей і для дітей, розпочала боротьбу за їх права та за кращі умови в майбутньому для кожної дитини. Представники Генерального Секретаріату неодноразово наголошували  на  вживанні ефективних заходів для захисту прав дитини, забороні застосування фізичного покарання у сім’ї, протидії дитячому булінгу в суспільстві. Головний принцип, який проголошувала Конвенція, – це визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю.

Освітній заклад «Джерело» 19-20 листопада долучився до цієї доброї місії, вчителі організували заняття з таких тем:

·       «Конвенція ООН про права дитини»;

·       «ЮНІСЕФ. Дитячий фонд ООН»;

·       «Знаю права і змінюю світ» (до 75-річчя з дня заснування ООН).

Ці зустрічі спрямовані на ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, усвідомлення школярами своїх прав, свобод і обов’язків, вміння практично застосовувати цю інформацію в житті.

Працівники «Джерела» вітають усіх вихованців із Всесвітнім днем дитини! Зростайте обізнаними, активними, наполегливими, і досягайте взаєморозуміння в будь-якій життєвій ситуації!

Автор Юлія ФЛЮР

Рецензент Ольга ЗАСОРІНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий