четверг, 18 ноября 2021 г.

Святкування Всесвітнього дня дитини в школі-інтернаті "Джерело"


Всесвітній день дитини у «Джерелі»


Всесвітній день дитини — це день утвердження  прав та свобод молодого покоління незалежно від кольору шкіри, віку, місця проживання. Організація Об’єднаних Націй та світова спільнота закликають  до взаєморозуміння і братерства, до дій від імені дітей і для дітей, піклуються щодо покращення соціальних умов сьогодні та в майбутньому. 
З цією метою в школі-інтернаті «Джерело» відбулися заходи, присвячені святкуванню Всесвітнього дня дитини в Україні.

Вчителі правознавства Флюр Ю.О. та англійської мови  Стешенко І.М. провели гру-мандрівку «Конвенція ООН. Права дітей» серед учнів 10-12 класів.  Алгоритм заходу включав: цікаву репрезентацію історичної довідки підписання угоди, слайд-шоу «Права дитини» та захоплюючу вікторину.

          За ініціативи вчителя  Флюр Ю.О. для учнів 5, 6 та 9 класів був проведений  урок-подорож з теми «Ти повинен знати свої права!». Учні невимушено, з ентузіазмом поглинали знання  про Конвенцію ООН про права дитини та Декларацію прав дитини.

На уроці діти орієнтувались на прагматичне впровадження своїх прав у різноманітних  життєвих ситуаціях. А результатом плідної співпраці вчителя та здобувачів освіти став самостійно виготовлений постер «20 листопада – Всесвітній день дитини. Мої мрії».

          


Вчитель історії Васильєва Т.С. організувала та провела 
дискусійний конкурс  для учнів 8, 9-их класів  «ЮНІСЕФ. Дитячий фонд ООН» та «Мої права - це мої можливості, мої свободи!»

Такі навчально-пізнавальні зустрічі спрямовані на ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, усвідомлення школярами своїх прав, свобод і обов’язків, вміння практично застосовувати отриману інформацію в житті.




Автор: Флюр Ю.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий