вторник, 9 ноября 2021 г.



ХХІ Всеукраїнський диктант національної єдності у «Джерелі»

З  метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури  у  День української писемності та мови 9 листопада усі бажаючі учні, педагоги та інші працівники Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Джерело» взяли участь у написанні ХХІ Всеукраїнського диктанту національної єдності.

      Наша українська мова має могутній дар животворної й невичерпної скарбниці, з якої ми черпаємо уявлення про свою родину, рідний край та увесь світ. Тому всі учасники такої громадянської й патріотичної акції зібралися не лише для того, щоб перевірити  свою грамотність, а й щоб показати, що навколо рідної мови єднається український народ, бо  мова- це те, що нас ідентифікує серед інших світових націй, народностей, країн і держав.



      
Всі учасники акції старанно і уважно записували текст диктанту. Комусь він здавався легким, а декому прийшлося добре подумати. На рівні з усіма спробували свої сили і учні з порушенням слуху ( вони користувалися телеверсією з сурдоперекладом). До акції приєдналися  також учні початкових класів. Педагоги цієї ланки  провели ранкові зустрічі та тематичні уроки, присвячені Дню української писемності та мови.

Після виконаної робити залишилося лише чекати результатів. Маємо  надію, що серед переможців будуть і наші учні та педагоги.

Автор Г.М. Панфілова

Рецензент О. В. Засоріна

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий