вторник, 24 ноября 2015 г.

« Вишивка – оберіг українського народу »



     Народне прислів’я говорить : «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати : «І без вишивки».  Вишиті  рушник і  сорочка давно стали українськими народними символами-оберегами . Із далекого минулого прийшло до нас вишивання. Зараз на Україні відроджується традиція одягати на свято вишиту сорочку, і не лише на свято. Що це – мода? Сподіваємось , що це не мода, адже мода змінюється. Щоб більше дізнатися про традиції , обряди нашого народу , 24 листопада учні старших класів , члени гуртка «Джерельце» зібралися у світлиці на свято « Вишивка – оберіг українського народу ». На свято вишиванки була запрошена народна майстриня України , голова творчого об’єднання « Мальва » м. Запоріжжя Артем’єва Олександра Петрівна. 
Учні 9-Б класу разом з класним керівником Засоріною О.В. підготували цікавий народознавчий матеріал про вишивану сорочку  та український рушник , створили презентацію , вони натхненно читали вірші , легенди , співали пісні , провели відео – екскурсію до музею Олеся Гончара . Учні з вадами слуху , десятикласниці під керівництвом Панфілової Г.М. виконали сучасну жестову пісню «Вишита сорочка» .
 Наша гостя , Олександра Петрівна , в свою чергу , розповіла багато цікавого про вишиті рушники та презентувала виставку власних рушників . А керівник гуртка «Джерельце» Юдочкіна І.В. оформила виставку вишитих учнями рушників та картин. Багато нового , цікавого та корисного про Україну дізналися школярі КЗ ЗСШІ «Джерело» у цей день .
                                                                Пламеніє , немов зоря ,
Віще слово Кобзаря ,
Пісня солов’їна .
Вишиванка , рушничок ,
Український гопачок –
Все то – Україна .

Комментариев нет:

Отправить комментарий