четверг, 7 декабря 2017 г.

Свято англійської літератури у школі-інтернаті "Джерело"

Інтелектуальна гра «Марафон ерудитів»

Першого грудня 2017 р. в рамках Місячника духовного здоровя у 10 класі вчителями школи-інтернату «Джерело» Засоріною О.В. та Стешенко І.М. був проведений  інтегрований урок-гра  з зарубіжної літератури та англійської мови за творчістю видатного англійського письменника Ч.Діккенса .

Мета бінарного уроку : перевірити рівень знань учнів 10 класу, засвоєння змісту вивчених творів Ч.Діккенса, сприяти формуванню стійкої мотивації до читання художньої літератури, вивчення англійської мови, розширення культурно-пізнавальних інтересів.

Вікторина складалася з семи раундів українською та англійською мовами за творами «Різдвяна пісня в прозі» та «Пригоди Олівера Твіста» .У ній приймали участь дві команди «Інтелектуали» та «Розумники і розумниці».
На початку уроку вчителі зарубіжної літератури та англійської мови звернули особливу увагу на значення книги в житті людини.
«Expert for a living man there is nothing more wonderful that books. They teach us and open their hearts to us as brothers»
      Учень 10 класу Дебелий Владислав чудово зіграв роль англійського письменника Ч.Діккенса.
Він звернувся до присутніх на англійській мові і вказав, що твори були написані для того, щоб змінити світ на краще, щоб людські серця стали добрішими : « I want the ice to go out and the humans hearts to become kinder,more merciful,happier»
Десятикласники добре підготувалися до гри, обидві команди показали свої знання змісту творів Ч.Діккенса, кмітливість, витривалість, ерудованість, уміння працювати в команді.

Конкурси були цікавими, захоплюючими. Команди працювали в online-режимі, пізнавали персонажів за цитатою, за предметами, за портретною характеристикою, відгадували ребуси, кросворди, відповідали на питання на англійській та українській мовах.
Цей бінарний урок дав можливість учням продемонструвати свої знання з англійської мови та зарубіжної літератури.

Педагоги використали сучасні технології,
які створили умови для формування та розвитку творчого потенціалу особистості учнів, застосували ІКТ з метою популяризації англійської мови та літератури, як способу заохочення до їх вивчення та більш глибокого ознайомлення з європейською культурою.
Гарний настрій, відчуття духу епохи англійської літератури XIX ст. створили дуже реальну атмосферу.

Переможцем «Марафону ерудитів» стала команда «Інтелектуали», капітаном якої була Осипчук Лілія.
Вітаємо переможців з заслуженою перемогою !






Автори: Засоріна О.В.,
Стешенко І.М.
Рекомендовано на блог
МО історико-гуманітарних

дисциплін

Комментариев нет:

Отправить комментарий