четверг, 10 ноября 2016 г.

«Барви українського слова»
(брейн-ринг)
 
Уже традиційно, у листопаді  у нашій школі-інтернаті «Джерело»   урочисто проходить місячник  української мови та літератури.  Цьогоріч цікаві  заходи тривають з 01 по 30 листопада. Це і конкурси, і виставки, й позакласні заходи, і класні години,    а також цікаві уроки про скарби та красу рідного слова.
Але найяскравішим днем цієї декади, напевно,  став  День української писемності і мови, який  українська громада відзначала  9 листопада. Це велике духовне свято, яке яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвою рідного слова і його безсмертних творців.  В рамках цього свята  вчителем української мови та літератури Конограй Іриною Володимирівною був проведений брейн-ринг  «Барви українського слова»  з учнями 9 –Б класу, метою якого стало  вшанування та популяризація української мови, українського слова. Нетрадиційна форма уроку, яку обрала педагог, на її думку, допомогла учням розкрити свої таланти, вміння, знання з української мови та літератури. А гаслом цього уроку  стали  слова:
Велична, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода, —
То України мова барвінкова, —
Така багата й вічно молода.
Вона, як ніжна пісня колискова,
Заходить в серце й душу з ранніх літ,
Ця мова, наче пташка світанкова,
 Що гордо лине в свій стрімкий політ.
Відчуття дружнього суперництва активізовувало знання і вміння учасників, сповнювало атмосферу уроку  добрим гумором, а найважливіше- учні мали  змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідного слова, ще раз привернули свою  увагу до мови нашої Держави, своїми заннями та авторськими акровіршами внесли краплики  шани,  поваги, любові   в велике море,  яке зветься Українська мова.




Автор  вчитель української мови Конограй І.В.

(рекомендовано для блогу МО)

Комментариев нет:

Отправить комментарий