четверг, 10 ноября 2016 г.

Шістнадцятий  загальноукраїнський  диктант  єдності


9 листопада-день гордості українців. У цей день вони сміливо говорять: «Ми маємо свою власну співочу, мелодійну,легку у розумінні і доступну у вивченні, українську мову». Вони святкують День української писемності. В цей день у нашій школі пройшла акція підтримки і пропагування нашого національного скарбу - рідної мови. Всі бажаючі написали диктант національної єдності.
В актовій залі школи зібралися учні 5- 9 класів разом зі своїми вчителями, в кабінеті української мови писали диктант учні 6-12 класів  з вадами слуху ( їм допомагала з сурдоперекладом заслужений вчитель України вчитель української мови Шокарєва О.Є.). Також приєдналися до написання диктанту бажаючі педагоги та співробітники закладу.
В  учасників загальноукраїнського диктанту в цей день був піднесений настрій, в атмосфері залу відчувались урочистість і, головне, — почуття гордості за Україну.
Необхідно зазначити, що така акція органічно вплітається у концепцію національно-патріотичного виховання. У час, коли Україна прагне зберегти свою державність, свій вектор розвитку,  українська мова може бути об’єднавчим фактором для всіх її громадян, бо мова — це генетичний код нації і нація живе доти, поки вона користується своєю мовою.

Голова  МО Панфілова Г.М.
Рекомендовано для блогу МО вчителів
 історико-гуманітарного циклу 
та на сайт департаменту освіти.



   
    









Комментариев нет:

Отправить комментарий