понедельник, 1 апреля 2019 г.



                           Гоголезнавство  в   «Джерелі».
                                                  


                                                    Я поклявся  жодної хвилини  короткого                    

                                                    життя свого не втрачати,  не зробивши блага.
                                                                                                               М. Гоголь
         У  «Джерелі» добре знають та цінують  невичерпну скарбницю творчості   Миколи Гоголя, черпаючи  з неї різні  постановки за його творами,  і   створюючи  нові  цікаві театральні експерименти, нові сценічні інтерпретації творів письменника.
     1 квітня 2019р. у школі «Джерело» педагоги та учні 5-11 класів з метою виховання поваги до геніального митця, який зробив неоціненний внесок у духовну скарбницю людства, відзначили 210 років від дня народження відомого письменника-мислителя світового рівня , критика, драматурга           М. Гоголя.
    Групи  юних   дослідників та літературознавців, учні 5-Г та 5-В класу, радо познайомили слухачів  з цікавими  життєвими фактами  письменника, а через свої акторські, ораторські, художні та музичні здібності намагалися донести  багатогранну  велич  творчості  митця.
   П’ятикласники  впевнено виокремили   той факт, що М. Гоголь - це постать, яка наповнила  скарбницю  українського духовного  відродження,геній, що навернув  до українства тисячі тисяч людей, перетворюючи дорогоцінні хвилини свого життя на благо людства. Про це свідчить його визнаний авторитет, що подарував  світу  такі безсмертні  твори, як «Вечори на хуторі біля  Диканьки», «Ревізор», «Вій», «Мертві  душі», «Тарас  Бульба» та інші, які перевидаються у багатьох країнах світу і донині. Юні літературознавці  доводять до відому про те, що твори митця зачаровують  мовно - музичною культурою рідної землі  та  художньою харизмою. Він діяв по-різному , але в одному напрямку з Шевченком.  Тому  учні   представили власне бачення і впевнено  проводять паралель між  двома творчими геніями  літератури Шевченком і Гоголем.
      Вся інформаційно – організаційна робота педагогів та учнів  «Джерела», а це і творчі стіннівки, конкурси читців, малюнків за творами Гоголя, виставки-конкурси «Художній світ Гоголя»,  книжкова виставка «Мереживо загадкової прози М. Гоголя» спрямована на висвітлення обдарованості митця.
    Сподіваємось,  ознайомившись із аргументами та   фактами  юних дослідників «Джерело» утвердиться в  думці, що Гоголь- письменник на всі часи  і епохи ,- зрозумілий, усвідомлений та сприйнятий молодими  українцями , а його духовні  та морально – етичні цінності знаходять та будуть знаходити відгук в серцях наступних поколінь.
                                                             Автор: Коваль Р.О.
                                                             Рецензент: Засоріна О.В.
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий