пятница, 3 ноября 2017 г.

Учителі "Джерела" відвідують семінари ...

ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ 

ОСВІТНІХ СТАНДАРТІВ 

НА УРОКАХ ІСТОРІЇ


«Людина освічена – та, 
яка знає, де знайти те, чого вона не знає»
 Георг Зіммель,
 німецький соціолог.


Як викликати інтерес до уроку,  до конкретної теми? Треба зібрати найкращі ідеї,  які були втілені в життя, і далі застосувати  те, що найбільше відповідає потребам учнів. Тому тема семінару,  яка була обрана для вчителів історії, доречна, обрана «в тему» сьогодення. Вона  допомагає вирішити головне завдання, яке стоїть не лише  перед учителями історії та правознавства, а й суспільством: навчити, як навчатися і як мислити, як застосовувати знання для розв’язання будь-якої  життєвої проблеми.

Тема семінару: «Реалізація компетентнісного потенціалу предмета «Історія» згідно нових державних стандартів»
    Семінар проходив на базі  Запорізького навчально-виховного комплексу «Вибір» 2 листопада 2017 року. Його відвідали вчителі історії та права
Флюр Ю.О. і Васильєва Т.С.
    Педагогів шкіл  Шевченківського району радо вітала директор  закладу Александрова В.С., яка є також  вчителем історії та правознавства.   Вона презентувала ЗНВК «Вибір», свою діяльність та тісну співпрацю з Українським  центром вивчення історії Голокосту. У своєму  виступі Александрова В.С. ознайомила вчителів з основними характеристиками та напрямками дії компетентісного потенціалу предмету «історія» за оновленою програмою 2017 року.
Вчитель історії ЗНВК «Вибір» Бережок С.В. провела цікавий практикум з теми «Формування компетентності на уроках історії». Як відомо, найбільша ефективність оволодіння знаннями досягається на практичних заняттях. Педагог Бережок С.В. продемонструвала кілька прийомів, форм робот, які вона успішно застосовує на своїх уроках історії та права,  які дають очікувані результати.
Керівник РМО Павленко Н.Ф. докладно проінформувала колег про участь у віртуальному  семінарі та підготовку до Всеукраїнського конкурсу юних істориків «Лелека».

Всіх педагогів хвилює як іти в ногу з часом, як у погоні за новим  не розгубити вже накопичений позитивний досвід. Тому такі зустрічі колег-істориків є необхідністю, щоб узагальнювати та акумулювати найкращі педагогічні ідеї, показати свої практичні вміння і поділитися професійними секретами.






Автори: Флюр Ю.О., 
Васильєва Т.С., 
учителі історії та права.

Рекомендовано для блогу МО  
істоико-гуманітарних дисциплін

Рецензент: Засоріна О.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий