вторник, 21 ноября 2017 г.

Тиждень англійської мови у школі-інтернаті "Джерело"

ENGLISCH-LANGUAGE
WEEK
He who does not know foreign languages
 does not know anything about his own.
Хто не знає іноземних мов,
той нічого не розуміє і в своїй рідній.
(Й.В.Гете)
З 13.11 по 17.11 2017 р. в рамках Місячника духовного здоровя у школі-інтернаті «Джерело» відбувалося справжнє святкове дійство - Тиждень англійської мови.

Роль англійської мови в сучасному світі очевидна. Вона є найважливішим комунікативним засобом на міжнародному рівні. Сучасна людина без певних лінгвістичних знань не може використовувати новітні блага цивілізації. Усі сфери нашого життя в тій чи іншій мірі вимагають знань англійської мови. Вивчення англійської мови стає з кожним роком більш затребуваним. Будь-яка сучасна освічена людина просто зобов'язана володіти англійською мовою, тому що саме вона є її ключем до подальшої самоосвіти та самовдосконалення.

Іноземна мова – це не просто навчальний предмет, це – скарбниця іншомовної культури.  Тому вчитель англійської мови Стешенко І.М. спробувала через ряд проведених заходів «занурити» учнів якомога глибше у англомовне середовище,  розширити їхній світогляд та ерудицію; розвивати їхні творчі здібності, естетичні смаки.
Monday- Понеділок
У понеділок відбулося відкриття тижня англійської  мови. Вчитель англійської мови Стешенко І.М. ознайомила всіх присутніх з планом заходів на тиждень та відзначила важливість вивчення англійської мови взагалі. Також була проведена виставка «English-language Week”, що мала на меті ознайомити учнів з літературою, яку можна знайти в кабінеті англійської мови: художні новинки, довідкова література, енциклопедичні видання тощо.

Неабияку радість приніс дітям (як і зовсім маленьким «першачкам», так і старшокласникам) конкурс «Name and Emblem of Our Class». Було надзвичайно цікаво спостерігати, як колективне творче завдання згуртовує клас, робить його справжньою командою.

Конкурс на кращу проектну роботу «Вернісаж вітальних листівок» (1-4 класи) показав, які талановиті «зірочки» є серед підростаючого покоління нашого «Джерела». Деякі проекти – справжні шедеври мистецтва!

Tuesday Вівторок
Завдяки інтелект-шоу «Цікава англійська», проведеного серед учнів 3-го класу, відбулося підвищення позитивного ставлення до англійської мови та виховання в учнів почуття відповідальності. Учні із задоволенням виконували цікаві завдання, намагалися бути найкращими.
 Крім того, учні навчалися співпрацювати в командах для досягнення спільної мети, а також конкурентоспроможності та впевненості у своїх силах та знаннях.
У вівторок також була проведена лінгвокраєзнавча гра «Who knows English better?» для учнів 9 класу,
що мала на меті розширення знань учнів про культуру Великої Британії та формування лінгвокраїнознавчої компетенції у них.

Wednesday – Середа
Не залишились без уваги і наші найменші учні – першокласники. Вони знаходяться, як відомо, на початковому рівні опанування англійською мовою, але це не завадило провести для них веселі рухливі змагання за використанням автентичних аудіо- та відеоримівок.
Саме використання руханок на уроках іноземної мови вважається не лише поштовхом до успішного вивчення англійської мови, а й важливим засобом здоровязберігаючих технологій.
  Учням 6-го класу
вчителем була запропонована добірка досить цікавих ребусів та кросвордів за тематикою, що вивчається. Діти з захопленням виконували завдання, узагальнюючи, таким чином, уміння та навички з вивченого матеріалу, розширюючи свій лінгвістичний кругозір, розвиваючи інтелектуальні здібності за допомогою гри.


Thursday – Четвер
Учні 4-го класу переконалися завдяки вікторині «The knowledge is power!» в тому, що знання, дійсно, є рушійною силою,
що через власні знання та зусилля вони зможуть досягти найвищих вершин та подолати усілякі труднощі й перепони, а ще, що лише у команді можна перевершити самого себе.
Результатом плідної співпраці вчителів української мови Сапальової Н.Г. та англійської мови
Стешенко І.М. стала бінарна квест-гра «Стежками
Мовляндії», проведеної серед школярів 7-8 класів.Саме бінарність наштовхнула дітей на спільний висновок, що  вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Учні замислились над тим, що саме англійська мова є важливим засобом спілкування між людьми різних національностей, ознайомились з традиціями і звичаями інших народів та переконались у багатстві та неповторності української культури. 
FridayПятниця
Завершився тиждень демонстрацією малюнків у рамках творчого конкурсу серед учнів 2-го класу «Моя улюблена літера», який ще раз довів креативність та винятковість кожного вихованця нашої школи.

Було підведено підсумки тижня англійської мови. Головною метою проведення тижня було підвищення мотивації серед учнів до вивчення іноземної мови в школі, розвиток в учнів навичок слухання та говоріння іноземною мовою, підвищення в учнів інтересу до творчості, формування в учнів логічного мислення та пам'яті. Знання англійської мови в сучасному суспільстві є своєрідним вікном у світ. Володіючи цією мовою міжнародного спілкування, учні зрозуміли, що зможуть досягти поставлених цілей за допомогою нових можливостей.
Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах.
Проведений шкільний тиждень англійської мови поєднав у собі цікаву навчальну інформацію з англійської мови, познайомив із культурними традиціями англомовних країн, показав блискучі таланти і творчість наших дітей і просто подарував усім гарний настрій.
Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!!!
Good luck!!!
Автор: учитель англійської мови
Стешенко І.М.
Рекомендовано на блог МО історико-гуманітарних дисциплін
Рецензент: Засоріна О.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий