понедельник, 17 декабря 2018 г.



                «Джерело» на хвилі інтелектуальних конкурсів та  
                                           олімпіад

     Одним  із пріоритетних соціальних завдань держави і суспільства є створення умов, які забезпечують виявлення і розвиток здібних та обдарованих дітей, реалізацію їх потенційних можливостей. Олімпіада та конкурси для школярів – це шанс отримати нові знання, визначити і розвинути свої здібності і інтереси, придбати самостійність мислення і дії, проявити себе, повірити в свої сили.
       Кожний школяр, який бере участь в олімпіаді чи конкурсі  мріє про перемогу. Це і зрозуміло. На те і змагання, щоби мріяти про переможні звершення.
      Ось і  учні «Джерела», потрапивши на ІІ етап олімпіад з базових дисциплін та мовно-літературних конкурсів ім. Т.Г. Шевченка та Петра Яцика мріяли саме про перемогу.
    9 листопада  проходив ІІ етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Школу-інтернат на конкурсіпредставляли Осипчук Лілія, учениця 11 класу, Долгая Карина, учениця 8-Б класу та Ритова Уляна, учениця 7 класу. Твір-роздум  «Українська національна ідея: поради Тараса Шевченка» надав можливість Осипчук Лілії зайняти одне з призових місць (ІІІ місце) (вчитель Засоріна О.В.)
    Хочеться побажати Лілії подальших успіхів, адже вона вже випускниця і в неї все попереду. 
     23 листопада відбувся ІІ етап ХІХ Міжнародного конкурсзнавців української мови імені Петра Яцика. Освітній заклад «Джерело» представляла команда учнів у складі Мочалова Едуарда (4-Б клас, вчитель Конкіна О.С.), Швирьов Денис (учень 5-В класу, вчитель Коваль Р.О.), Морозова Вікторія (учениця 8-Б класу, вчитель Сапальова Н.Г.).
      У ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад із шести базових дисциплін: географія, історія, математика, українська мова, біологія, англійська мова взяли участь 11 учнів закладу і здобули три призових місця: Морозова Вікторія, учениця 8-Б класу, посіла   треті   місця в олімпіадах з математики (вчитель Бондаренко Л.М.) та  української мови й літератури (вчитель Сапальова Н.Г.) і учениця 9-Б класу Попова Анастасія також 3 місце  в олімпіаді з біології (вчитель Супрун М.В.).
      Щиро дякуємо адміністрації школи-інтернату «Джерело» за підтримку  розвитку обдарованості наших вихованців, педагогам за плідну творчу працю, а здобувачам освіти зичимо гідно представляти наш заклад, регіон та державу не лише в учнівських змаганнях, а й у найважливіших перегонах, що звуться життям.

                                                                                        Автор: Сапальова Н.Г.       
                                                                                        Рецензент: Засоріна О.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий