вторник, 4 декабря 2018 г.

          У «Джерелі» - марафон духовності.

Вже декілька років поспіль у школі-інтернаті проходить марафон духовного здоров’я. Педагоги методичного  об’єднання історико-гуманітарних дисциплін  переконались, що такі місячники охоплюють ефективні та комбіновані форми освітньої діяльності: турніри, змагання, конкурси, зустрічі з цікавими людьми, літературно-музичні вечори, перегляд кінофільмів, що значно розширює пізнавальний та духовний кругозір учнів.
         Як правило, метою місячника духовного здоров’я є створення ефективного мовленнєвого середовища, формування освітніх навичок з історико-гуманітарних дисциплін, що допомагає учням реалізовувати знання в повсякденному житті, популяризувати українське слово, розвивати творчу думку та розширювати духовний потенціал кожного вихованця «Джерела».
         Алгоритм марафону духовності виокремився таким чином:
    - написання загальноукраїнського та загальношкільного диктантів з української мови;
     - проведення тематичних  змагань, конкурсів з дисциплін історико-гуманітарного спрямування;
    -  зустріч із регіональними поетами на літературно-музичному вечорі;
    - відкриття виставки конкурсних робіт на кращий учнівський малюнок, письмовий твір на літературну тематику;
    - підведення підсумків марафону духовності.
Підсумовуючи вищесказане, хочеться зробити висновок, що місячник духовного здоров’я в «Джерелі» є справжнім творчим дійством, яке згуртовує не тільки дитячий колектив, а й – освітян «Джерела». І як резюме – такі нетрадиційні форми роботи сприяють формуванню самостійної, інтелектуально розвиненої творчої особистості, успішній співпраці вчителя та учня.

І найголовніше – марафони духовності незабутні для учнів, бо відзначаються творчими інноваціями, високою культурою, невимушеним спілкуванням, що залишає глибокий слід в серцях і душах дітей.





Автор: Шокарєва О.Є.
Рецензент Засоріна О.В. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий