среда, 20 марта 2019 г.


 
  Участь «Джерела» у семінарі з історії
    Історія – це рух людського життя у часі і просторі, бо 
людина проживає його, рухаючись разом з історією.

14 березня вчитель історії Запорізької школи-інтернату «Джерело»  Васильєва Т. С. взяла участь у науково-практичному семінарі, який відбувся у ЗНЗ №11 м. Запоріжжя під орудою ЗОІППО.
 Методист кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін ЗОІППО Ушакова Г.Р. тепло привітала учасників та виголосила пропедевтичний мессидж щодо роботи семінару.
Семінар був присвячений питанню інтегрованого викладання історії у загальноосвітніх навчальних закладах.
Одним з найбільш цікавих моментів семінару став виступ вчителя історії ЗБЛ «Перспектива» Секеринського Д.О., який презентував підручники  «Історія: Україна і світ (інтегрований курс історії для 10 та 11 класів)». Родзинкою семінару став виступ Мудрого М.М., автора підручника, історика та викладача Львівського університету Він запропонував педагогічній спільноті ознайомитися зі структурою підручника та його змістом. Мар’ян Миколайович наголосив, що наша держава вже є частиною європейської спільноти  і тримає твердий курс на подальшу євроінтеграцію, тож доцільним буде синхронізувати події світової історії та історії України і інтегрувати їх у єдину історичну науку.
 В цілому, семінар виявився дуже цікавим, продуктивним та своєчасним, оскільки вчителі-історики мали змогу детально ознайомитися з новими підручниками та обмінятися  ідеями щодо інтегрованого викладання історії у загальноосвітніх навчальних закладах. 
.



Автор статті: Васильєва Т.С.
Рецензент: Шокарєва О. Є.

Комментариев нет:

Отправить комментарий